Fideszes médiahack: saját korábbi húzásaikkal és fikciókkal riogatnak

absurdidtan.png

Mindig van benne valami romantikus, ha az ember a felkapott magyar médiumokat szemlézi. Újra és újra arcon köp minket a kortárs tájékoztató irodalom színvonaltalansága. A helyzet keserűségét az adja, hogy a magyar emberek legostobább egyötöde azt hiszi, igaz, amit a közmédiában és a fideszes kezekben lévő lapokban, portálokon kreálnak. Ez a legjobb szó ide: kreálmány, hiszen a kormánypárti hírgyártás többé már a hírek saját szájíz szerinti előadásának sem akar megfelelni. Egyszerűen kitalál történeteket, és azt mondja rájuk, hogy megtörténtek, vagy meg fognak történni. Máskor egy az egyben letagad eseményeket, így történhetett, hogy számítógépes programokkal „eltüntetnek” embereket különböző eseményekről, vagy egy korrupciós botrányt egész egyszerűen nem kommunikálnak a nézők, olvasók felé.

Ragyogó trükk volt mindenre és mindenkire a Soros-bérenc jelzőt ragasztani, aki valóban tenni próbál valamit a mélyrepülésünk visszafordításáért. Az a bizonyos legműveletlenebb, legtanulatlanabb, legprimitívebb egyötöde az országnak így már ha véletlenül találkozik is, mondjuk a facebookon, egy valódi hírrel, egész egyszerűen arra gondol, amit beleneveltek: a 444 Sorosé, az index az ország bukását akarja, a HVG egyszer pénzt kapott egy embertől, aki egyszer együtt ebédelt egy másik emberrel, aki stb, stb. Így lesz a vészharangok valódi kongatásából lenézett, szánalmas libsi-bolsi próbálkozás. A baj az, hogy ez a kétmillió ember a legaktívabb és legstabilabb szavazó.

A következőkben pedig egy érdekes jelenséget mutatok be a kormány gátlástalan, szolgalelkű médiabirodalmából. Alapja, hogy minden akkor létezik, ha azt mondjuk, hogy létezik.

 

  1. Botka és a kerítés esete

Erre a kérdésre korábbi cikkemben már kitértem. A Fidesz holdudvara teleharsogta vele a világot, hogy ha 2018-ban Botka László miniszterelnök lesz, lebontatja a határkerítést. Biztosan rövidhírnek szánták, és ezért hagyták ki a mondanivaló eleje és vége közötti lényeget. Botka kérdésre válaszolva annyit mondott, hogy ha az ország élére kerül, lecseng a menekültválság, sikerül megoldanunk a Közel-Kelet problémáit ott, helyben, és ezek által nincs többé szükség a kerítésre, akkor lebontják, nem marad feleslegesen.

  1. Botka aláírná a menekültkvótát

Úgyhogy biztosan szomorú, mert nincs mit aláírni. 2015 elején volt ugyan egy ilyen irányzat az Európai Unióban, össze is gyűlt a díszes társaság, és megszavazták a kvótát. A kvótát igenlő, támogató államférfiak közt volt Orbán Viktor is. Ezt ma már csak 2 millió ember nem tudja az országban. A javaslatot aztán amúgy is visszavonták.

  1. Botka László becenevei

Rendszeresen találnak ki a fideszes média bedrogozott szerkesztői újabb és újabb beceneveket Botka Lászlónak, és az ilyen fiktív ömlengéseikben így szokott szerepelni a mondat: „Szegeden csak úgy hívják Botkát, hogy…”. A pontok helyére az aktuális hazugság helyettesítendő be. Volt már Búvár Laci, Rolex Laci, Dzsipes Laci, Luxus Laci… ezek nagyon jó fellépőnevek lennének a Nóta TV-n, de valójában soha senki nem hívta így Botka Lászlót Szegeden. Ha már itt tartunk, az ország egyik legvirágzóbb, legnagyobb ütemben fejlődő és népesedő városában állítólag rettegnek is tőle, és már nagyon elegük van belőle. Biztosan ezért választják meg két évtizede.

  1. Orbán Viktor becenevei

Ha Szegeden „csak úgy hívják Botkát, hogy…”, és a pofátlan hazugsággyárak merészelik sokszor a cikkek címében is ezeket a kitalált hülyeségeket használni, akkor igazén elférne egy kis Viktátorozás is, netán Orsósozás. Magyarországon ugyanis „csak így hívják az emberek Orbánt”.

  1. Fizessenek a…

A Fidesz első intézkedései közt volt a leggazdagabbak zsebre vágása. Az egykulcsos adónak csak ők örülhettek igazán nagy mértékben, de a kormány arra is el tudta hitetni a szegényekkel, hogy tulajdonképp nekik jó. Most pedig uszításnak nevezik Botka kampányát. Szerintem is az. Jó ötlet benne a nagyobb társadalmi felelősségvállalás, de racionális intézkedésekkel kell elérni, nem számon kéréssel. Mégis olyan fura a következő híreket egymás után olvasni: Soros a sátán; Brüsszel a sátán fészke; a menekültek a sátánok, és a sátán küldte őket; a büdös libbant bolsevik Luxus Laci uszít, pedig az nagyon csúnya dolog!

  1. Soros György beírta a pénzkódot

A Fidesz szerint Soros György maga ajánlgat hitelt az EU-nak a menekültválság orvoslására. Ő maga idézte elő a válságot, hogy aztán hitelt adhasson az Uniónak. Nos, Soros komplett vagyona, tehát ebben még a nyakkendője is benne van, alig 30 milliárd euró. Az Uniónak pedig azt tanácsolta egy sokszor meghamisítva idézett elemzésében, hogy csupán a következő három évben 110 milliárd eurót kell a problémára fordítani. Ennek tehát a józan ész határain belül nagyjából a tizedét (sem) tudná meghitelezni. Így bukik az a képlet is, hogy ő idézte elő a válságot. Na, akkor most mi van… mindegy, semmi. Vagyis az, hogy tanulmányokat ír a kérdésről, megoldási javaslatokat tesz. Úgy fest, ő az, aki valóban cselekszik is valamit, nem csak uszít.

  1. Én magam is Soros Györgytől kapom a fizetésem

Ezt a cikket minden bizonnyal nem azért írom, mert egy magyar állampolgár vagyok, akinek elege van a nép irtózatos lebutításából és a legszörnyűbb időket idéző hírhamisításból. Az ilyenek, mint én, egytől egyik hazaáruló Soros-bérencek vagyunk, hiszen nem az a véleményünk, hogy Orbán Viktor a MAGyarok és Európa megmentője, aki még sosem hazudott életében. Nem hiszem el, hogy évtizednyi miniszterelnöksége után mindössze 700 ezer forint spórolt pénze és egy garzonlakásban 50%-os tulajdonrésze van. Tény, hogy Soros áll mögöttem, de vajon zsidó is vagyok?

  1. Nincs többé cigánykérdés

Nem csak Farkas Flórián másfél milliárdos sikkasztását tekinti meg nem történtnek a kormányoldal, de a (cigány)bűnözést is eltüntették szem elől. Még kormányzásuk elején emelték fel drasztikusan a lopás bűncselekményének anyagi alsó határát, így az esetek döntő többsége nem szerepel a statisztikákban. Mobiltelefon, televízió, készpénz? Ezek a lopások, rablások többé nem léteznek, hiszen a papíron feketén-fehéren le van írva a statisztika. A kormány pedig arról is hallgat – és hallgattat –, hogy Kelet-Magyarországon már polgárháborút megközelítő állapotok uralkodnak egyes helyeken. Máshonnan már elmenekültek a kaukázusiak, és csak a cigányság maradt. A közoktatásban meglévő helyzetet sem tudták orvosolni, ezért úgy döntöttek, egyszerűen külön osztályokba teszik a cigány gyerekeket, ezzel a fehérek nincsenek zavartatva, a cigányoknak meg úgy is mindegy, maximum nem tanulnak meg írni és olvasni se. Úgy legalább Fidesz-szavazók lesznek.

9. Elfoglalt közhivatalok

Végezetül, mostanra azt is be lehet adni a Fidesz-szavazóknak, hogy különböző "Soros-szervezetek" rejtett kiképzőtáborokban készítik fel a liberális gerilla osztagokat, hogyan kell közhivatalt foglalni ősszel. Ez a hangulatkeltés pont jó lehet egy teljesen alaptalan szükségállapot bevezetésére, legalább addig se kampányolhat majd az ellenzék. Azt mondtam már, hogy valójában a Fidesz foglalta el a hivatalokat? Kétharmados törvényekkel visszaélve, saját kimozdíthatatlan embereiket rakták be mindenhová, a legtöbb esetben a mandátumot is 9 évre emelve, hogy még legalább 2 választási ciklust el tudjanak lehetetleníteni, ha egyszer megbuknának.

 

Az ellenzéki médiát sem tudom védeni, a 444.hu-n például a 21. századi Magyarország eddigi egyik legnagyobb visszhangot kapó esetének, a Teréz körúti robbantás éjszakáján 8 órán keresztül a következő volt a kiemelt hír: „Geci szar facebook oldalak”. Az Alfahír minden aktuálpolitikán sajnálkozó cikke végére odaírja, hogy Magyarország elpusztul, ha 2018-ban nem nyer egy olyan megmentő erő, mint a Jobbik. Érdekes megközelítése az objektív tájékoztatásnak. Az indexről nem tudom levenni a keresztvizet, mert véleményem szerint soha rá sem került. A Magyar Nemzet még helyezkedik, de egyértelműen befolyásoló célja van, a hvg.hu pedig még talán az egyetlen nagyobb hírforrás, aminek egy ideális világban is lehetne némi létjogosultsága.

A magam részéről ajánlom a Hungarian Spectrum-ot, The Budapest Beacon-t és a Hungarian Free Press-t. Meg természetesen facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a későbbi cikkekről.

https://facebook.com/privilegiumoldal

fotó: Dubioza Kolektiv