A Fidesz teljesen eltüntette a korrupciót

olaf.jpg

A kormánypárt kidolgozott egy összetett módszert, amellyel teljesen eltüntette az állami szintű korrupciót. Mármint, a szemünk elől. Amiről ugyanis nem vesznek tudomást, az immár nem létezik. Ez az új módi.

Bizonyára mindenkinek ismerős az "OLAF-jelentés" fogalma. Ennek két olvasata van. Az egyik szerint az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) ellenőrzi és elemzi a tagállamoknak kiutalt uniós támogatás felhasználását. Ez Magyarország esetében mostanában évi 3 ezer milliárd forint, tehát komoly tételnek nevezhető. Ebből aztán lenne mit zsebre tenni, ha nem a világtörténelem legbecsületesebb kormánya lenne a jelenlegi Orbán-kormány. A fogalom másik olvasata szerint az OLAF-jelentés az elnyomó európai vezetés eszköze arra, hogy önkényesen és mondvacsinált okokkal szívathassa azokat a tagállamokat, amelyeknek saját egyénisége, bátorsága, nemzeti büszkesége van. Ráadásul a Magyar Időkkel, "köz"médiával és origóval szedált kormánypárti szavazók szerint Orbán Viktor ma Európa legalkalmasabb politikusa, akit mindenáron blamálni akar az EU féltékeny elitje. Ezt pedig direkt a végére hagytam: az OLAF-jelentésre a kormány még azt is ki tudta mondani nevetés nélkül, hogy Soros György a már rég a zsebében lévő európai vezetőkkel lesújtó jelentéseket készíttet.

Ki az a Soros György?

Soros Györgyről elég annyit tudni, hogy - a Fidesz HIVATALOS kommunikációja szerint - azért lobbizik, hogy az EU személyesen tőle vegyen fel 110 milliárdos hitelt a migránsválság kezelésére. Fájdalom, hogy vagyona mindösszesen 30 milliárd euró csupán. Mostanában még azzal került be a hírekbe, hogy 1) a nemzetállamok eltörléséért dolgozik; 2) mindent megtesz Nagy-Albánia létrehozásáért. A Fideszt sosem zavarja a Föld bolygón zajló valós élet, ha propagandát kell gyártani. A probléma csak az, hogy 2 milliója szavazójuk boldogan fekszik be a butítógépbe. Mentségükre legyen mondva, aki csak a kormánypropagandát látja, fogalma sincs róla, mi zajlik a világban.

A jelentés és következményei

Hogy egészen pontos legyen, jelentés van, következmények nincsenek. A legfrissebb ellenőrzési adatok a 2013-2015-ös időszakról szólnak - a szóban forgó korrupciót tehát nehéz a szocialisták 8 évére fogni -, és büszkén mondhatom, elsők lettünk. Megannyi tagállam közül Magyarországon lopták szét a legtöbb EU-s beruházást! A projektek 3,5%-át találta korruptnak és becstelennek az OLAF, miközben az uniós átlag, most figyeljenek, 0,4%!!! A különbség nem csak elképesztő, tulajdonképpen már maga a nihil. Az OLAF ezeket az ügyeket - saját szabályzata szerint csak azokat, amelyeknél elegendő bizonyíték áll rendelkezésre csalásra, lopásra - jelentette az eljáró (pardon, eljárásra jogosult) magyar hatóságoknak. Na de ezek csupán tények, méghozzá büdös, brüsszeli eredetű tények. Hiba lenne, ha objektív tényekre hagyatkoznánk, mikor a magyar hatóságok tényei is itt vannak nekünk!

A jelentett, bizonyíthatóan korrupt (fideszes káderek, strómanok, oligarchák zsebébe pénzt talicskázó) beruházásoknak ugyanis kevesebb, mint a fele került vizsgálat alá! Azon vizsgálatokat is vagy megszüntették, vagy még mindig húzzák-vonják, a lényeg az, hogy - talán csak mutatóba? - egyetlen esetben született büntetés. Annál az esetnél hamis, kitalált információkra alapozva hívtak le 50 millió forint EU-s támogatást. A magyar hatóságok ítélete: egy személynek 1 év felfüggesztett börtönbüntetés, valamint 300 ezer forint bírság.

Az MSZP 8 éve alatt a korrupció komoly terhet jelentett az országnak. A Fidesz-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta korábbi ígéretüknek megfelelően eltüntette ezt a jelenséget - de sajnos csak az amúgy is szemfedős hívei elől. Orbán illiberális demagokráciája számos dologban, jóban is rosszban is messze felülmúlja a szocialistákat. Sajnos ezek közül az egyik legfontosabb a lopás mértéke.

https://facebook.com/privilegiumoldal