Feri bohóc: rám figyeljetek, attrakció!

gyurcsany10-760x505.jpg

 

Bőr-és nemibeteg gondozó kerestetik

Ebben az országban túl sok már a bőrbeteg. Orbán Viktornak és csahosainak tenyere viszket; talán kevesebbet kellett volna zsebzsötemezni saját tükörképükre. Másnak a feneke viszket, ha egyhelyben kell ülnie. A legújabb páciensünk a rendelésen már korábban is többször megjelent Gyurcsány Ferenc. Akinek bizonyítékai vannak. Megint.

A mi Ferencünk ismét hallat magáról, nem tudta már elviselni, hogy kívül került a rivaldafényből. Azt állítja, hogy Oroszország zsarolja Orbán Viktort és többeket a kormány háza táján. Azt is állítja, hogy erre rengeteg bizonyíték van, melyeket ő már látott. Nyilatkozatában 72 órás határidőt szabott a miniszterelnöknek, kikötve, hogy az cáfolja meg a vádakat, vagy indítson jogi eljárást becsületsértésért. Ez Gyurcsánynak tulajdonképp tényleg mindegy: csak egy kicsit foglalkozzon már vele egykori KISZ-es elvtársa.

 

Csak a tücsökzenét hallani

Egyrészről érdekes, hogy sem Orbán, sem a Kormány, sem a Fidesz, sem a Miniszterelnökség részéről nem érkezett reakció. A Fidesz – és médiaszócsöveinek – kommunikációjában bevett szokás, hogy ami kínos, kellemetlen, az nem is létezik. Egyszerűen elhallgatják. Jelen esetben azonban ez további kérdéseket vet fel. Vajon Gyurcsány állításai mögött mindent megrengetni képes tények állnak? Netán csak nem akarnak neki teret engedi a közbeszédben? Kétlem, hiszen ha így volna, nem plakátolnák tele a várost a képével.

Ha pedig Gyurcsány hiteles bizonyítékokat látott, akkor azok tartalma igaz, és az ő szavaival élve Orbán „súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját”. Ha a dokumentumokban ilyen horderejű valós információk szerepelnek, abba azonnal belebukik az ország jelenlegi vezetése.

 

Cinkos, aki néma

De mégis miért feltételeznénk, hogy Gyurcsány igazat mond? Nem az őszödi beszédre célzom: az éppoly elcsépelt maszlag, mint annak felemlegetése, hogy Orbán saját szilárd állítása szerint soha életében, semmilyen helyzetben nem hazudott még. Ez a két ember tökéletes páros lenne, ha az élet nem sodorja őket külön politikai pólusra.

Visszatérve az ex-kormányfő állításaira, ha valóban ilyen elsöprő bizonyítékokat látott, mi ez a 72 óra, mi ez a ripacskodás, és mire véljük legújabb közleményét, amelyben leírja, hogy minden erejével a dokumentumok megszerzésén és közlésén lesz? Ha a hét elején nem alkalmazott Háry jánosi túlzást, akkor Magyarországot jelenleg az orosz titkosszolgálat beépített ügynöke vezeti. Márpedig ha így van, ha így lenne, és Gyurcsány tudatában van a bizonyítékoknak, akkor bűncselekményt követ el azáltal, hogy magában tartja. S miután Viktor ügynök regnálása egyenesen hazaárulás, úgy Feri bohóc titkolózása a jelenlegi jogrendszer egyik legsúlyosabb bűncselekményének pártolása.

 

Volt már rá precedens

Gyurcsány nem először illegeti magát a médiában ilyen gyászos módon. Ha már korábban utaltam az őszödi beszédre, térjünk ki rá egy kicsit jobban. Emlékszik még a kedves olvasó, hogy 2010 után a bukott vezér azzal haknizta körbe a médiát, hogy az MSZP-n belülről követték el a szándékos karaktergyilkosságot? Én tisztán emlékszem. Akkor (is) azt mondta, hogy erre már bizonyítéka van, teleharsogta a sajtót az ügy fontosságával, vendettát fogadott, és biztosított minket, hogy nemsokára megteszi a nagy leleplezést, lesz feljelentés is. Azóta jó néhány év eltelt. Az efféle nagy bejelentéseket helyettesítő tücsökzene azóta is szól. Gyurcsánynak nem volt semmije.

Most is éppen ugyanaz lapul a zsebében? Ha igen, ez csak egy újabb feltűnési viszketegségi roham. Ha nem, akkor először saját magát kéne felszólítania a cselekvésre. A népnek ugyan kell a cirkusz, de ennyi bohóc nem fér el a porondon.

 

https://facebook.com/privilegiumoldal